Coronaregler forår 2022

Revideret 9. januar 2022.

Almene boligorganisationer kan pr. 1. februar 2022 åbne op for alle aktiviteter i boligorganisation og boligafdelinger. Der gælder således ingen restriktioner for almene boligorganisationer og boligafdelinger.

Der kan fra myndighedernes side fortsat være anbefalinger og vejledninger på særlige områder.

Epidemikommissionen har således bemærket, at arrangører af aktiviteter, hvor mange personer samles stående samtidig indendørs, og hvor der derfor kan være særlig høj risiko for smittespredning, kan overveje at tage skridt til at minimere smitterisikoen i februar. Social- og ældreministeren har også meldt ud, at der fortsat skal gøres en stor indsats for at beskytte de ældre på plejehjemmene og i ældreplejen og de sårbare mennesker på sociale tilbud.

Myndighederne har desuden meldt ud, at erhvervsdrivende og private kulturinstitutioner mv. som udgangspunkt fortsat har mulighed for at stille egne krav til gæster og kunder for at begrænse smitte. Sådanne krav kan dog ikke stilles i situationer, hvor personer har en egentlig ret til at deltage eller få adgang – da kan alene ske en opfordring om fx brug af mundbind eller test.

Overblik over restriktioner og retningslinjer hos BL

Vi henviser i øvrigt til BL’s coronasite, der samler information om, hvordan boligorganisationer og -afdelinger skal håndtere de til enhver tid aktuelle restriktioner:

Information til medlemmerne om coronarestriktioner (bl.dk)

Er du i tvivl om en helt konkret betydning for restriktionerne i din afdeling, kan du rette henvendelse til din ejendomsmester eller afdelingens driftschef, der så vil hjælpe med at afklare detaljerne hurtigst muligt.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.