Coronaregler forår 2022

Revideret 9. januar 2022.

Fokus på stabil drift

Der har på det seneste været meget, meget høje smittetal sideløbende med en debat om, hvordan indlæggelsestal bedst kan fremstilles og positive toner om, hvor syg man eventuelt bliver af Omikron.

Ikke desto mindre fastholder vi de restriktioner, der blev meldt ud før jul. Det betyder, at de ansatte i administrationen m.m. arbejder hjemme, på ejendomskontorerne arbejdes der i hold og vi deltager ikke i fysiske møder.

Det sker for at sikre en ordentlig og stabil drift på alle organisatoriske niveauer og i forhåbning om, at vi ikke bliver så hårdt ramt, at vi ikke kan løse ellers afgørende opgaver. Det er ledelsens fokus i den kommende tid.

Status på restriktioner

 Der er ikke ændringer i de restriktioner, der blev meldt ud før jul. Men der er naturligt nok usikkerhed om, hvorvidt klubber, foreninger, afdelingsbestyrelse m.fl. kan holde gang i aktiviteter og møder. Her henviser vi dog til BL’s vejledninger:

”For almene boligorganisationer betyder det, at der ikke kan afholdes møder i beboerdemokratiet – dvs. generalforsamlinger, repræsentantskabsmøder og afdelingsmøder – til og med den 15. januar 2022.

I almene boligafdelinger skal aktiviteter i afdelingens forsamlingshuse og selskabslokaler aflyses og lokalerne holdes lukket – det vil sige, at der ikke kan afholdes private arrangementer og fester i beboerlokalerne.

Aktiviteter i foreningslokaler – hvor der er fri adgang for alle beboere til forskellige aktiviteter – må holdes åbne. Myndighederne opfordrer dog til at aktiviteterne indstilles til efter nytår.”

Det betyder, at alle møder – også eventuelle planlagte budgetmøder – skal udskydes. Indtil videre skal det ske til efter 15. januar, hvor der forventeligt vil komme nye retningslinjer. Vi opfordrer dog til, at møderne planlægges til afholdelse i februar, dog ikke i skolernes vinterferie, hvis det kan undgås.

Vi vil naturligvis forholde os til status på restriktionerne, når det bliver relevant. Det vil her og nu sige omkring 15. januar. Derefter vil vi hurtigst muligt kommunikere restriktioner og retningslinjer til beboerdemokrater og ansatte.

Overblik over restriktioner og retningslinjer hos BL

Vi henviser i øvrigt til BL’s coronasite, der samler information om, hvordan boligorganisationer og -afdelinger skal håndtere de til enhver tid aktuelle restriktioner:

Information til medlemmerne om coronarestriktioner (bl.dk)

Er du i tvivl om en helt konkret betydning for restriktionerne i din afdeling, kan du rette henvendelse til din ejendomsmester eller afdelingens driftschef, der så vil hjælpe med at afklare detaljerne hurtigst muligt.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.